Fredagstankar i bloggformat.



Linn påpekade en gång att jag har en tendens att göra allting på samma gång och alltid när jag ska iväg någonstans. Och faktiskt så det skitmkt jättesant. Vi tar dagen som exempel. Jag har inte fått någonting vettigt gjort under veckans gång. Men idag, ska det jobbas, tränas, besöka vårdcentral, besök på systemet, kolla på lägenhet, packa, tvätta, luncha, brännas skivor, uppdatera min mp3(!), rensa bland mina tusentals flyttlådor, sola och kolla på innebandymatch. Och ganska säker på att jag glömde något där. Men faktum är att när jag vill någonting, när jag tycker något är roligt och intressant då ser jag till att hinna med allt detta. Ett späckat dagschema bigtime, men det funkar inte att visa sig bland folk likblek som om sommaren inte existerat eller komma upp till sthlm med en väska full med smutstvätt. 
"Jag ska bara.." har fått sig ett ansikte. Me!

Fredagar är i vanlig ordning lugnare än gatan. Så därför tog jag tillfället i akt att börja sätta mig in i MUF's blåa värld. Har läst och antecknat. Mycket intressant och givande. Och jovisst, en utbildning ska vara neutral i politisk synvinkel men hur djupare jag kom i moderaternas värld ju mer insåg jag att Service Management går åt det blåa hållet. Visst, jag läste bara ett halvår, ett kort och konsist halvår men ju mer jag läste så blev jag hela tiden påmind om föreläsningar på Campus Hbg. Vad föreläsarna sa och påpekade. Det är svårt att vara politisk neutral om det nu går. Och kanske är det inte så konstigt, moderaterna arbetar mest av alla partierna med att stärka rättigheterna och göra det enklare för kommande och befintliga företagare, egenföretagare.

Adios!


1000apor.se



Alex och Calle Schulman. Hör jag-, ser jag-, eller kommer jag bara tänka på dessa människor bryter jag ut i något grisliknande garv eller som nu på jobbet då det vore högst opassande att skratta alldeles för högt inne på mitt kontor så fnissar jag i min ensamhet, men inombords skrattar jag så mycket så det bubblar i hela kroppen. Tidlösa, omogna och slutar aldrig att förvåna. Alex och Calle Schulman.



A pair of shoes.


Mina besökare har minskat radikalt. Inte tänker jag få panik för det. Jag tänker inte anstränga mig för att skriva mer, fånga mina läsares intressen eller skriva något som väcker enorm uppmärksamhet. Nej! Jag skriver för min egna skull och tycker det är roligt att det är så många som följer min blogg trots att jag inte har så värst intressant liv. Mitt mål med min blogg är inte att bli någon nästa StinaLee eller för all del inte Kenza.
Idag, eller rättare sagt från och med nu blir jag lämnad ensam på kontoret. Gubbarna åker iväg på en mässa och jag blir ensam kvar. Kan vara skönt emellanåt. Det blir jag och någon stackars sate (Läs: Frank) som är ute och lastar dem få bilarna som ska gå idag. Och imorgon är det inventering på bygget, samtliga ska inventera, utan jag! Det finns fördelar med att vara tjej och dryga 30 år yngre än alla här.

Hösten är på intågande. Något annat finns inte att tvivla på. Jag är mycket lycklig över detta. Höstkläder, värmeljus, stickat och massa mys. Denna vecka har jag inhandlat två höstjackor. Nästa inköp på listan är en stor, varm och härlig halsduk. Välkommen hösten.

I helgen väntas Sthlm. Underbara huvudstad. Klockan 6(!) på lördagmorgon bär det av i den omtalade röda bubblan Bea. Här ska shoppas, ätas gott, roa oss kungligt och förhoppningsvis många kära återseende. Och för vissa av oss Tjejmilen. Vädret har jag hört ska vara på topp så något annat än en topnotch-helg tvivlar jag på. Spädgrisen fyller 21 år så här ska inte spottas i glas ! Kameran ska med upp och för en gång skull ska jag använda den.



Skål förfan!



Målle är inte barnet längre, även om man så kan tro. Con grat' !

Kampsång.




27 Augusti 2008. Är det vädret eller är det bara jag?


Anno.



Ärlighet är jag något jag värdesätter mycket starkt. En ren sanning utan förskönningar. Ibland kan det göra ont att höra sanningen. Det vet vi alla. Men det är alltid nyttigt att höra sanningen, alltid. Självinsikten faller på plats och man landar återigen med fötterna på jorden, hem från flykten, flykten från sanningen. Det finns inget som någonsin gjort mig så illa som oärligheten. En lögn jag tänker på dagligen och som alltid kommer följa med mig. Den har inte varit nyttig på något sätt. En ren sanning uppenbarade sig för mig idag,  just nu gör det ont men jag hoppas att jag kommer stanna på jorden. Föralltid.
Idag är det förövrigt en grå dag. En grått väder men även en grå tisdag som kommer gå omärkbart förbi ut i intet. Dagen kommer rulla på som alla andra dagar och om några månader, veckor, ja kanske tom dagar har vi redan förträngt denna dagen. Inte att den existera utan dagen kommer mest vara suddig och bara lagras i perefirin.

Denna tisdag i alla fall, en dag i resten av mitt liv. Den ska förbrukas och ja, många dagar har jag kastat iväg på skit. Så därför ska jag få någoting gjort. Kanske inhandling av nya träningskläder, kanske en löprunda i en blött och kall skog, kanske ett eller två avsnitt av skärgårdsdoktorn innan jag Sanna somnar alldeles för tidigt framför tv;n.




Lördag.



If someone said three years from now
You'd be long gone
I'd stand up and punch them out
Cause they're all wrong
I know better
Cause you said forever
And ever
Who knew


Ärlighet, ärligaste ordet.

"Yttrandefriheten tillhör tillsammans med bl.a. åsiktsfriheten de grundläggande fri-och rättigheterna i ett demokratiskt samhälle. Möjligheten att uttrycka sin åsikt och bilda opinion i allehanda frågor har länge ansetts vara en viktig förutsättning för att de politiska processerna ska fungera på ett demokratiskt sätt."
Taget
här!

Yttrandefriheten tillhör en av dem gyllene grundlagarna. Men ju längre tiden går ju längre ifrån kommer vi den.
Problemet anser jag ligga bakom ren feghet och detta konservativa men ändå väl använda ordet tabu. Programledare, krönikörer, politiker och även vi "dödliga" kan inte längre uttrycka vad vi vill utan att det dyker upp någon slags konsekvens. Löpsedlar, personliga påhopp och stämningansökningar är vardag. Det sägs att vi ska leva i något slags demokratiskt samhälle. Men vi kan inte längre uttrycka våra åsikter. Det "vanliga" folket vågar inte stå på sig, uttrycka sig och det ska dem kalla yttrandefrihet i ett demokratiskt samhälle, pyttsan! Nej, då vrider dem och vänder på det så det istället blir "hets mot folkgrupp" eller "diskriminering" eller i bästa fall endast ett jävla liv. Tar en politiker steget ut och uttrycker sig något jävligt ärligt som de många svenskar egentligen håller med om och tycker så blir det i alla fall ett ramaskri som heta duga. Pollitkern i fråga får avgå och svenska folket föraktar personen i fråga. Skakar på huvudet och vill inte känna sig vid. Feghet och oärlighet. Och genast läggs all energi på bullshit. Så ställ er upp, stå för vad ni tycker så kommer samhället bli bättre ställe att leva i. Därigenom vill jag skänka enorm cred till alla som vågar stå på sig i detta fega samhället vi lever i.



Tack för mig!



080822.



Tjugoandra augusti tvåtusenåtta. Förra året vid den här tiden hade jag semester. Min enda vecka på hela året. Jag var nere med Linn och hälsa på bigsis. Malmöfestivalen. Underbara Malmö. Och för att inte glömma underbara Timbuktu. Nåväl. Idag ser det annorlunda ut. Känns som en evighet jag hade min årliga semestervecka. Känns som en evighet sen jag var på Magakärlekluf. Just nu är jag förövrigt färdig för dagen på jobbet. Papprena skrev jag igår till bilarna som ska gå idag, dumt nog. Så nu är det bara att fördriva tiden på något sätt fram till klockan 12. Sedan bär det iväg till Gnosjö en sväng , blöö...

Igår. Ett drastiskt beslut. Ett bra beslut förhoppningsvis. Man kan säga såhär. Blondie-tiden är förbi, i alla fall för ett tag.


Är ditt barn emo?


Jag satt och scrolla på aftonbladet.se när jag plöstligt ser rubriken "Är ditt barn emo". Jag var tvungen att små-le och klickade mig en aning lättroad in på sidan. Här beskrivs 6 st ungdomskulturer. Och ja, en aning patetiskt är det.

Beskrivning av brats:
"..Riskerna med att vara brat är leverskador och att de bränner pengar de inte har. Eftersom fler än ett fåtal ungdomar på öfvre Östermalm i Stockholm identifierar sig med bratkulturen hittar man brats i varje svensk stad."

 
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article3147931.ab



Polack-attack!



Åter igen Torsdag. Fin dag Torsdag.
Hade nyss besök på kontoret. Någon slags chef  på ett företag i Polen som är vår leverantör. Det var ingen som sa det men jag antog att det var han. Ulric presenterade oss alla på kontoret av en bladning på smålänndska, svenska och engelska. Jag använde mig mest av kroppspråket, nickade och log. (..Fan vad jag suger på engelska.)

Ulric: And.. eeh here is Sääännna, she will quit here soon.
Polack: Whyyyy? Doesn't she like you, Ulric?
Ulric: eehh.. hehe. She only work here at high season. She quit in Seppepp.., September?!
Jag: Ler och nickar.

Kommentar överflödig.







Dagens.

Eftersom jag aldrig har något intressant och meningsfullt att skriva så läger jag då och då in listor för att på något sätt fylla upp tomrummen. En sk "Dagens" har jag aldrig gjort förr. Så shooot!

Kläder: Jeanskjol, Svart härlig tröja, Svarta strumpbyxor och mina låga blåa converse. Onsdagssliten!
Smink: Neutralt. Inte för mycket och inte för lite. Jag ser levande ut helt enkelt.
Frisyr: Orkar-inte-bry-mig. Utsläppt och självlockigt.
Bild: Ehum, min skrivbordsbakgrund. Underbar bild på Sthlm ovanifrån.
Läsning:
blondinbella.se
Låt: The Verve - Bittersweet Symphony.
Mat: Frukt och en äcklig soppa. Bluhu.
Vill ha: En ny svart skinnpaj.
Favorit: C-Vitaminbrus. Uppåtchack jatack!
Köp: Inget än så länge.
Humör: Berg-och-Dalbana.
Göromål: Jobba färdigt här. Sedan ska jag träffa Johannavännen för en kvällspromenad. Därefter gå på försök två att koka soppa som inte smakar vatten. 
Borde: Sortera dem förbannade följesedlarna.
Längtan: Tillbaka till Magluf. Bring week 28 baaack, gaaaad!
Beroende: Frukt och Sms.  
Roligaste: Incidenten på Nexans. huhu!
Tråkigaste: Det regnar. Klockan går förbannat sakta. Jag är endast inne på dag 3. Mitt rum är en katastrof. Min Mp3 har lagt av och min dator har krånglat mest hela dagen. Förbannade teknik.

Igår var det Tisdag. Tisdag i min blogg betyder gästbloggning av fröken Skärgården. Det finns en mycket bra anledningen till att ni inte fick ett exemplariskt inlägg igår. Skärgården tog i Måndags sitt pick och pack för att flytta upp till Norrlands Norrland. Radioproduktion kommer bli hennes 3 år  skolbänken. Jag är mycket stolt över henne och önskar henne all lycka. Kul för henne, synd för mig. Hennes söta nuna kommer man nu mer skymta mer än sällan. Men vi får hoppas att hon snart igen kladdar ner min blogg med kloka ord!

Tack för mig!




Klääämentin.






Jag äter säsongens andra clemetin.
Det doftar jul på mitt kontor.

Fuck me, I'm famous.



Varje gång jag samlar upp min ork och klickar mig in här är min kreaktivitet till att skriva bortblåst. Ibland börjar jag skriva i alla fall och till slut finns det ingen hejd på bokstäverna, orden och meningarna efter varanndra. Mina fingrar går loss på tangentbordet och ytterligare ett meningslöst inlägg är författat. Idag är kreaktiviteten bortblåst. Likaså orken.
Idag är det förövrigt en ganska grå dag. Jag vaknade alldeles för sent imorse, därav att jag ser ut som hell idag. Regnet öser ner och jag har inte fått i mig en enda kalori idag. Dessutom är det alldeles för mörkt ute för att jag ska orka vara glad. Men hey, jag gillar regn, men det ska vara med motta. Och som om det inte vore nog så stannar webbradion var 4:e minut, varje eftermiddag likadant. Bluurp...

Någonting som irriterar mig något så fruktansvärt är människor som tror att dem är någon annan än vad dem egentligen är. Status och ytlighet. Pfhy, pyttsan! Okej, jag kan också vara ytlig men jag har fötterna på jorden. Jag vill inte vara någon annan, jag försöker (oftast) sträva till det bättre istället. Att ta lån efter lån för att vinna status med prylar, bil eller lägenhet säger sig själv vara idioti. Idioti att köpa sig till status och dessutom med lånade pengar. Försöka vara någon annan än vad man egentligen är. Ständigt försöka efterlikna samtidigt lider av någon slags hybris får mig att om inte explodera så nästintill av irritation. Självinsikt existerar inte i denna låtsasvärd. Du är genomskådad.






Flickan och kråkan.

En låt som följt mig i flera år. Som alltid finns där. En magisk låt med en väl genomtänkt text och ett tydligt budskap. När vi läste Svenska B i Gymnasiet bad våran lärare oss att ta med oss en dikt eller en låttext som betydde något. Jag tog mig med mig denna låttext. Magiskt och man blir som trollbunden när man återigen hör Mikeal Wiehes Flickan och kråkan.
Läs!

"..Flickan är liten och hennes hår är så ljust
o hennes kind är så flämtande röd
kråkan är klumpig och kraxande svart
om en stund är den alldeles död

Men flickan, hon springer för livet
hos en skadskjuten fågel i famn
hon springer mot trygghet och värme
för det som är riktigt och sant

O hon springer med tindrande ögon
hon springer på taniga ben
för hon vet att det är sant, det som pappa har sagt
att finns det liv är det aldrig för sent

O jag började darra i vånda och nöd
jag skakade av rädsla och skräck
för jag visste ju alldeles tydligt och klart
att det var bilden av mig som jag sett

För mitt hopp är en skadsjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns någon som kan hjälpa mig än
som tror det finns nån som har svar

O jag springer med bultande hjärta
jag springer på taniga ben
O jag bönar och ber, fast jag egentligen vet
att det redan är alldeles för sent"


Fröken Svår.

Eftersom jag är inne på det nostalgiska spåret nowadays tänkte jag det var passande att lyssna igen en gammal mp3skiva. Jag hittade den när jag letade i pappas enorma filmarkiv häromdagen och det må jag erkänna, en aning lyrisk blev jag allt. En låt jag spelade sönder på mitt flickrum under högstadie/början av gymnasietiden var fröken svår med Lars Winnerbäck. Underbaring där!


"Och du fick höra utav vänner och bekanta
Att "Nu tar vi allt, för allting här är vårt"!
Dom sa att framtiden var ljus
Nu har dom bil och mat och hus
Dom sa att ingenting var svårt
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt."




Not only words.

Måndag. Jag vaknar i hyffsad tid för en gång skull. Solen lyser och idag är det dagen. Jag hittar kläder direkt utan att dra ut allt ur garderoben som bildar en oorganiserad hög mitt på golvet, på min vita IKEAmatta. Sedan ska det fräshas till, och idag känner jag mig på humör. Jag hinner att sminka mig. Men frukosten får jag offra. Istället får det bli en C-vitamin brus. Därefter ut genom dörren. Jag är tidig, klockan är bara 07:24, den går fyra minuter före vilket betyder att jag har tio minuter på mig. Jag hatar att gå. Det går förbannat sakta. Ständigt 10 meter före. Om någon hade bankat vett i dig innan du tog min cykel hade jag varit tidig på jobbet idag. Förresten du tog den inte, du stal den. Vilket är olagligt i våra svenska lagar. Idiotjävel! Det hinner spelas 2,5 låtar på min Mp3 innan jag är framme. Det är viktigt att det är väl utvalda låtar, det är ju trots allt måndagmorgon. Väl framme på jobbet står redan Simon och väntar på sina papper. När jag väl är endast 3 minuter sen då märker dem det. 10 minuter senare har jag startat upp min dator, loggat in på GARP, skrivit Simons papper och sitter på hotmailen för att undra vad jag ska göra nu? Idag ska 6 st bilar lämna Jabo. 3 Svenska och 3 Norska. En lugn dag, det är alltid måndagar. DHL:n däremot ser tung ut. Men idag har jag faktiskt ett annat tankesätt. Jag ska vara tacksam för varje dag jag är här. Om en och en halv månad är jag någon helt annanstans. Vilket jag helst inte vill. Jabo är inte bara ett jobb, det är ett bra jobb som jag på något vänster lyckades få endast vid 19 års ålder. Ansvar och frihet, vilket kommer försvinna framför näsan på mig då jag sista september kommer hamna på ruta 1 igen. Jag hatar ruta 1. Denna ökända ruta 1.




I alla fall, efter ha suttit på hotmailet ett tag, uppdaterat inkorgen löpandes ett par gånger klickade jag mig in på Ronnie Sandahls blogg och fann dettaa textstycke:

"Det är nostalgi som fyller våra minnens allra vackraste vrår.

Som rymmer detaljerna vi behöver för att pussla ihop våra sammanhang,
som på bråkdelen av en sekund kan återkalla både smak och doft
från allt vi inte vet att vi har förlorat.

Som, i slutändan, berättar vilka vi egentligen är."

Nostalgihysteri. Mitt ord. Min vardag. Tack för mig!


Lördagsnatt.



Tänkte författa ett genomtänkt inlägg om ett ämne jag faktiskt har mycket åsikter om. Men hey klockan är 00:38 och jag börjar bli en aning seg i kolan och ryggen gör ont. Så det får helt enkelt vänta till imorgon. Påtal om annat så har jag haft min andra vita helg i rad. Snart personligt rekord och ja, det går lättare än vad jag trodde. Två veckor kvar till Sthlm och jag är pepp! Då kommer jag ha tre helger att ta igen. Galet bra. Men i alla fall, här kommer inte upp något klyftigt inlägg idag så därför får ni en mycket fin låt av mig istället.
Låtar förknippas ofta med minnen. Denna låten får mig att trilla tillbaka ett år i tiden. Sensommar, början av hösten. Jag bodde då i min lägenhet i "Tvätten" här i Tranemo. Jag och Linnsan levde som varje dag var den sista och hon lärde mig att lyssna på denna låten. Lyssna och njut!




Dangerous.



Namn: Sanna Katarina Blomgren.
Vad drack du senast: Smultroncider.
Vad gjorde du igår kväll: Tod det lugt. Åt tacos och kollade på film.
Hur många hamstrar har du haft: None.
Vad ska du göra i kväll: Minsta möjliga.
Vad ska du göra i morgon: Träna troligtvis och besöka farmor
Senaste inköp: En miniLoka.
Senaste film: Morgan Paulsson.
Vad har du i ditt fönster: Lampa, blommor och ett fotografi på Linn&Johanna, fulla och glada på Hultsfred.
Tycker du om att cykla: Jodå. Går fortare än att gå.
Vem sov du över hos senast: Sofie, hennes stuga i Falkenberget.
Vem sov över hos dig senast: Sofie.
Vem pussade du på senast: Våran rottisvalp!
Vad ska du göra nu: Fördriva tiden här.
Vad ska du göra sen: Troligtvis kolla någon film och sedan kojsa.
Vem träffade du sist: Mamma, pappa, Kattis och Magnus.
Sjunger du i duschen: Nej.
Ringde dig senast: Mamma.
Vem ringde du senast: Pappa.
Hur länge sov du inatt: 9 timmar.
När ska du gå och lägga dig ikväll: När jag är trött.
Vad gjorde du för tre timmar sen: Var hemma hos jennie och var ute och gick med Neo.
Vad skulle du vilja göra nu: Dunno.
Person du kan lita på till 100%: Huh?
Har du badat i år? Ja. Såklart.
Vad heter du just nu på msn: sannablomgren.blogg.se
Hur många syskon: Linda 28, Jennie 23, Erica 13.
Känner du någon som heter likadant som dig? Ja.
Morgontrött? Oja!
När är du född? 29 November 1987.
Var bor du? I Tranemoo. Metropolen, ha!
Nuvarande hårfärg? Platinablond.
Riktiga hårfärg? Blond.
Ögonfärg? Gröna.
Vad läser du för bok nu? Ingen just nu.
Humör just nu? Neutral.
Vad har du för parfym idag? En gammal goding från Lacoste.
Vill du ha barn? Mycket tveksamt.
Hur stort är ditt rum? Ingen aning.
Har du tv/dator i ditt rum? Ja/Nej.
Piercingar? Pasé.
Tatuering? Ja.
Hur många converse allstarskor äger du? 3 par.
Brukar du vara osminkad i skolan? Jag brukar vara osminkad på jobbet, ja!
Skostorlek: 38/39.
Tre saker som skrämmer dig: Övervikt, andra personers uppfattning och växthuseffekten.
Tre saker som du har på dig: Svarta jeans från CM, Stor härlig tröja från Björkvin och svart linne från H&M.
Tre av dina favoritsartister/band: Håkan Hellström och Mustasch iaf. Verkligen en allätare!
Tre saker du verkligen vill ha: Pengar, bil och Hösten 09.

By the way, hittade massa härliga bilder på Laptopen idag.



Lillasyster, mästerfotografen.


Och här har vi henne.


Aragon.


Erica.


Första vårdagen i Oslo. Här Karl-Johann.


Akersbrygga.



Båtar vid Akkersbrygga.



Malin & Malin 16 år.


Jag 16  år. Ser helt skev ut men den bjuder jag på.

Du känner mig allt för väl.



Igår var det alldeles för nära att jag återigen blev en student. Hey, jag älskar skolan. Papper, pennor, anteckningsblock, matteböcker, laptop och deadlines. Låter sjukt, I know. Men faktum är att jag saknar det alldeles för mycket. Det hela började i alla fall med att igår satt jag och kollade runt på utbildningar. Jag tänkte gå till grunden med vad jag egentligen vill med mitt liv. Vad tycker jag är intressant och vad vill jag jobba med i framtiden. Vad är ett bra jobb och vad är något jag faktiskt brinner för. Det jag kom fram till var Politiken. Ända sedan jag var liten har jag varit intressad av politik. Jag kunde rabbla ministrar och partiledare redan i första klass, jag då 6 levnadsår. Och eftersom jag tror att man ärver allting ligger grunden i min mors intresse. När jag var yngre var hon aktiv politiker i kommunen. Det var självklart. Faktum var att jag trodde alla mammor var aktiva politiker när jag var liten, likaså som jag tror att alla dammsugar minst 1 gång om dagen hemma. (Min far är pedant.) I alla fall, jag var med på diverse  politiska möten, teaterföreställningar, föreläsningar jag delade ut flygblad för en fin peng och jag trodde det var något alla mina kompisar gjorde. Inte för att jag förstod egentligen var det var så har det ändå rotat sig fast i mig. Det är viktigt att man engagerar sig och drar nytta av att man faktiskt kan påverka. Det går inte att bara sitta hemma och klaga på Sverige, kommunen, skolorna osv. Gör något åt det! Jag har alltid velat engagera mig, helst i allt. Men det är svårt att veta vad man vill när man är yngre. Jag har haft några vändor inom politiken, från att vara Socialdemokrat(!), till miljöpartist och slutligen under gymnasiet landat hos MUF. Nu vet jag vad jag tycker. Jag vet vem jag är och jag har mina åsikter och jag är inte rädd för att uttrycka dem. Så igår gav jag mig därför ut på en sökning på studenum.se och fann en exemplarisk utbildning i min andrastad, Halmstad. Statsvetenskap med inriktning till politisk kommunikation 180 p. Jag blev lyrisk. Framåt kvällningen upptäckte även vi att det fanns platser kvar till Hösten 08. Bostadsmarknaden såg ljus ut och mina betyg räckte gott och väl. Efter tänk fram och tillbaka beslutande jag mig ändå för att vänta ett år. Visst, det är trist. Helst hade jag velat sitta i en hörsal och bara lyssnat och sugit in all information och den poltiska historien om Marx och så vidare. Men, detta skulle bli en aning panikartat. Bostad, ny laptop, flytt, inhandling av böcker, säga upp mig från jobbet och ställa om mig mentalt på ett fåtal dagar hade inte slutat väl. Hösten 09 kommer jag vara sjukt pepp!
Så detta år ska jag ta vara på. Ska engagera mig i MUF i den möjlighet som går. Jag ska bli mer insatt. Pengar ska lägga undan tills studierna börjar och ny laptop ska inhandlast snarast.


Dessutom är det Fredag och jag slutar nu.
Och glöm inte att ta ditt ansvar!
Massa kärlek!

Släppt sargen och kommit in i matchen.


Med en viss påverkan av min syster så har jag börjat lyssa på Nightwish, och ja, jag gillar det jag hör.
Och påtal om föregående inlägg då jag nämde att det bara är 44 år kvar till pension fick jag panik och ångest. Så nu är jag åter en MUF:are. Och ja, jag ska engagera mig mer än vad jag gjort tidigare. Jag har bestämt min utbildning och jag vet vad jag ska göra när mitt vikariat går ut. Sanna is back on track. Tack för mig.




Livet är ett ord i Singular.



När man reser iväg tar man alltid med sig antingen för mycket ombyten eller för lite. Tar man för mycket kan man inte bestämma vilket av alla de plaggen man ska pryda i, tar man med sig för lite ångrar man sig att man inte tog med sig hela sin garerob. Men det är inte bara resväskans innehåll som detta fenomen kan skildra sig i. Utan detta speglas sig i de flesta valen i livet. Har man för många val kan man inte bestämma sig och har man få val vill man oftast det som är det omöjliga. Varför jag rabblar det här nu är för att jag för någon dag sedan såg endast två vägar jag kunde välja mellan till hösten. Jag ville då stanna kvar på Jabo, vilket är omöjligt. Nu har jag alldeles för många alternativ till hösten så jag blir alldeles yr. Eftersom jag inte tackade ja till skolan i Halmstad fick jag idag reda på att jag är antagen till mitt andrahandsval. Matens Etik, politik och sociala dimensioner 15p på Linköpings Universitet. Ja det är en mycket, mycket, mycket intressant kurs. Men, det fungerar inte att ryckas upp ur vardagen, kasta sig in på en kurs och flytta 20 mil för en kurs på knappt 3 månader. Och känner jag mig själv så vill jag någonting helt annat imorgon. Eller egentligen vill jag det men kanske inte lika mycket som jag vill mäklare, ekonom, frisör, dietist, politiker, optiker, egenföretagare eller bara vara Sanna. (Jag ska inte nämna att jag har planer på att bli statsminister, för enligt Göran Persson så är chansen liten att man blir statsminister om man säger att man ska bli det.) Det har inte alltid varit så här. När jag var inne i studentens lyckliga dagar, när jag tom. börja andra året på Tranemo Gymnasieskola visste jag exakt vad jag vill med mitt liv. Service Managment på Lunds Universitet Campus Helsingborg var min framtid och det fanns inget annat. Självständig och framgångsrik var två ord jag hela tiden strävade efter. Men ju mer tiden tickar på, ju längre bort från dessa ståndpunkter kommer jag. Man lever bara en gång. Livet är ett substantiv i singular. Kanske är det dags för en spark i baken (bokstavligt talat) för fröken Blomgren. Jag är 21 år och jag har bara 44 år kvar till pension.  Så därför ska jag börja här och nu!

Kärlek från Fröken Blomgren.



Blondinbella / Isabella Löwengrip.
17 år och redan egenföretagare till 3 företag,
dessutom aktiv i MUF.

It is.



Jag går bakåt i utvecklingen. Jag har skaffat mig en bilddagbok.
sannablomgren heter jag där, om någon bryr sig.



Mer telefonummer och klarspråk tack!

Vad vill du bli, eller vad föredrar du?
Att ragga upp någon eller att själv bli uppraggad?
Ska man föredra något av dem beroende på om man är tjej eller kille, en oskriven regel?


Tyvärr kan jag inte svara på dessa frågor, men jag kan spekulera och ge er min synvinkel på det hela. Jag tror nämligen dessa två fenomen hör ihop. Alla vill bli uppraggade, vilket leder till att ingen blir det om ingen bestämmer sig för att ragga upp någon. Alltså en ge -och ta situation eller en ond cirkel, bestäm själva. Någonting de har gemensamt är spänningen. Kicken som kryper sig inpå när man vågat lämna sitt telefonnummer eller bjuda någon på en drink. Egentligen, om man inte vågar ragga upp någon, kan man då gnälla över att man inte hittar sin stora kärlek. Är inte hela livet en chanstagning värd att göra det bästa utav? Men visst, i ärlighetens namn, att bli uppraggad utav någon är charmigt, kul och alldeles precis det man vill. Hur än personen i fråga ser ut så blir man glad, man har vågat chansa och bara genom det vunnit något - inte minst den hissnande egna kicken. Och som sagt, alla blir galad över att ha fått en komplimang, så tänk på det. Om det inte leder till någonting mer så har du i alla fall gjort en person glad.


Jag vet inte hur många gånger jag tillsammans med vännerna diskuterat raggningsproblemet, om det nu är ett problem. Vad har jag att förlora om jag skulle våga ragga upp någon? Hur farligt kan det vara? Det värsta som kan hända är att jag får nobben eller börjar stamma, vilket inte är speciellt farligt i sig. Man misslyckas alltid någon gång, men tillslut kanske det ger resultat. Killen eller tjejen du raggar upp kanske mest av allt vill att du gör det, om du då vågar detta blir belöningen dubbelt så stor. En vinst med 200%. Hur ska snyggingen på krogen förstå att du är intresserad om du inte vågar? Visst du kan blinka, närma dig han/hon i smyg eller dricka samma alkohol som personen bara för att verka intressant. Men det blir ju bara mer pinsamt, tänk så mycket lättare det är att bara gå fram och tala klarspråk. De flesta utav oss är ju så otroligt bra på att babbla på annars...,så varför inte spara lite saliv till kvällsraggandet.


Vad tycker jag då bäst om? Svårt. Klart att jag uppskattar de få raggningsrepliker man blivit tillägnad genom åren eller de drinkar man blivit bjuden på, men kicken när man vågar ragga upp någon själv är nog så uppskattande. Spänningen, blygheten som jag sällan känner gör sig påmind och fnissandet med tjejgänget dagen därpå. Det är sådant vi måste fylla på "livsryggsäcken" med medan vi kan och därför tror jag det är viktigt att ha i alla fall en period som singel och nyfiken. Som sagt, inse hur glad du blir själv utav att bli uppraggad och våga därför göra detsamma. Sverige behöver ragga mera, bli ett modigt folk som vågar tro på sig själva. Det är bara att springa om du får nobben och försöka nästa gång.


Istället för att intala dig att du inte kommer att lyckas, tro på att det är just dig han/hon vill ha, om så bara för en kväll!


Malin Niklasson, gästkrönikör varje tisdag.

lugnafavoriter.


Under ytan,
är vi alla små.

Under ytan,
kan en god själ förgås.

Blir inga vidare genomtänkte inlägg nuförtiden. Kanske finns det orsaker. Kanske inte. Det jag i alla fall vet är att jag gillar att skriva. Låta fingrarna trilla över tangentbordet. Men just nu känner jag att det finns inget att skriva som har någon mening eller som är betydelsfullt. Kanske är på tiden att jag tar en pause härifrån. Kanske inte. Får se när jag kommer tillbaka, kanske om en kvart, om en timma, en vecka eller en månad. Men för guds skull - Forsätt följ min blogg! 

Nattskift.

Lånad lista från Nosecrets.blogg.se

Fullt namn: Sanna Katarina Blomgren.
Piercingar: Nej. Pasé.
Tatueringar: Ja.
Du samlar på: Inget.
Hur tidigt stiger du upp: 06:30.
Vad ska du göra ikväll: Borde städa färdigt, men kommer bli film och sova,
Vad är du allergisk mot: Laktosintolerant och Glutenallergi. 
Använder du hårspray:
Ja.
Kan du stå på händerna: Nej, men har kunnat.
Favoritserie: Grey's Anatomy.
Håkan Hellström eller The Ark: HÅKAN, såklart.
Salt eller socker: Socker. Äckelmig.
Gillar du ketchup: Ibland.
Är du glad nu: Nej.
Var du glad igår: Nej.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja. Många.
Vad dansar du till: Med alkohol i blodet, allt.
Kan du sjunga: Nej.
Mer värt än guld: Mina fina.
Spagetti eller makaroner: Makaroner.
Ett land jag vill besöka: Just nu Finland. Saknar.




Empty.



Återigen Måndag. Åter en helg har förbrukats och ett steg närme hösten. Min helg har spenderats framför datorn, Tv;n eller i sängen. Jag har knappt visat min bleka nuna utanför dörren och har inte fått många knop gjort. Kanske var det de jag behövde, kanske inte. För tröttheten är mer än påtaglig och ögonen kämpar hela tiden emot mig. Min helg började i Fredags klockan 11 och slutade imorse klockan 07.30. Däremellan har jag på något vänster lyckats sova bort 33,5timmar. Nästan en hel arbetsvecka. Unbeliveable. Kanske beror det på min inställning till livet just nu eller så har jag helt enkelt drabbats av kronisk trötthet. Troligtvis förstnämnda.  

Uppdaterar senare..!

Vit Lördag.


Idag känner jag mig patetisk. Just nu sitter jag iförd mjukiskläder, osminkad och håret i en knut på huvudet. Klockan är 21:59 och jag sitter alldels för mycket ensam hemma. ALLA är så jättemycket upptagna idag utan jag. En vit helg var det ja. Yippiekajeeeej för vit helg, not. Dessutom lyssnar jag på låten "Elevator". Jag hatar den låten. Har febrilt försökt ringa mamma och pappa, dem enda som inte är så upptagna så dem kan prata i telefon. Men, det visar sig att dem inte har någon täckning där ute i skogen, var dem nu befinner sig. Är det såhär man har en vit helg, ska jag aldrig mer ha en vit helg. Tack för mig ! 


01:56.

vad heter du? Sanna Katarina Blomgren.
Hur många kuddar har du i sängen? 2.
hur lång är du? 173 cm.
vad åt du senast? Nudlar.
favorit tuggummi? Juicyfruit.
vad har du på dig just nu? Leggins, tunika och myströja.
vad va de sista du sa? Ok, hejdå.
vad stog de i det senaste sms:et du fick? och vem va de ifrån? Ne men chrille har.. Från min syster.
vad svarade du? Inget.
vem skickade du sms till senast? Bigsis.
Favorit dryck? Ramlösa.
Sommar eller vinter? Båda.
kort stubin eller lång stubin? Kort.
Hur vill du dö? Somna in.
Fulaste ovana? Lat.
Biter du på naglarna? Tyvärr.
Vilken sko storlek? 38/39.
Saknar du någon just nu? Ja.
Har du varit kär? Ja, jo.
Knarkar du? Bignono.
Vilken är din bästa sida? -.
Vilken är din sämsta sida? Lat. 
Om du fick åka tilbaka i tiden, vilket tilfälle hade du valt att åka till då? 50-talet.
Vilken färg har du på din tandborste? Rosa, vit och blå.
Vad köpte du senast? Nudlar.
Gungar du på stolen? Ibland.
Vad är du rädd för? Mörker, ensamheten, andra människors uppfattning, övervikt osv.
Vilken är din favoritmat? Asiatisk.
Är du höger eller vänsterhänt? Höger.
Är du rädd för insäkter? Ja.
Blått eller rosa? Marinblå.
Telefon eller msn? Telefon.
Vad är de pinsammaste du någonsin gjort? Pinsamheten är en del av min vardag.
Sjö eller hav? Havet såklart.
Snö eller sandstrand? Båda.
ögon eller hår? Båda.
Vilken stad är du född i? Borås
Är dina föräldrar skilda? Nej.
Har du några syskon? Linda, Erica och Jennie.
Vilket är ditt favorit djur? Katter och Hundar.
Vilket är ditt favorit uttryck? Såpass.
Svär du mycket? Alldeles för mycket.
Loka eller ramlösa? Ramlösa
Spara eller slösa? Jag vet inte hur man sparar.


Fredag hela veckan.



Fredagskväll. Vanligvist brukar jag inte vara hemma. Hemma där jag är just nu. Det har varit en lång fredag, och gissar jag rätt kommer det vara en lång helg. Det är nästan så man önskar att det är Söndag. Dagen idag har spenderats framför Tv:n, i sängen sovandes eller här framför datorn. Underhållning på hög nivå, not. Förtäring av nudlar som jag inte tål och Jönssonligan. Sanninge och konsekvens med Joakim över Msn. Dock väldigt intressant. Bör testas helt klart! Snart slår klockan spöktimman och det kanske är på tiden att jag går och lägger mig. Men en konstig känsla har kommit över mig. För en stund sedan stod Neo helt stissig i fönstret och skällde konstant i 15 - 20 minuter. Jag smög ner men kunde inte urskilja något i mörket. Men något måste det har varit? Med en konstig magkänsla sprang jag fram till dörren och låste. Men jag tycker det är på tiden att någon kommer hem nu. För ut i mörket med hundstackarn går jag inte. Bignono!

Nåväl, gonatt på er alla !



LinnPinn gör en Sanna-pose.

No one.


Ett kravlöst liv. Hade vart något. Ett liv helt utan krav, inga måste och framförallt ingen stress. Just nu känner jag mig faktiskt ganska tom. Jag är inte sugen på någonting. Fest, kan kvitta. Helger är till för att sovas bort. Lägenheter finns inga. Att ordna ett jobb till höst känns just nu som en plåga som bara förföljer mig. För faktum är att jag känner mig ganska orkeslös. Jag har inga krafter kvar. Och det behövs då man ska vara ny på en arbetsplats. Ny miljö, nya människor och framförallt nya arbetsuppgifter. Just nu vill jag ingeting. Jag vill inte bo kvar där jag är nu. Jag har inte orken att flytta. Jag vill inte vara kvar på Jabo men jag vill inte vara ny på en arbetsplats. Så är läget just nu. Tjing!

Misslyckande.

Mitt första blogginlägg på den här bloggen.
Detta är för 1 år och 8 månader sedan. Jag bodde och studerade i Helsingborg.

20 November 2006.

Mm, märks att jag inte lärt mig detta än.
Skrivit fetaste inlägget och så försvinner det.
Omg. Jag har iaf skaffat en sån här nu, var på tiden.
Bloggskrivare som jag är.
Vart i köket och hämtat paket nr2 av russinen. Lever på det
nu för tiden, Russin & Cashewnötter. Melike.

Idag har det varit skolan, skola mellan 11 och 16.
Fast jag var ledig, men PM:et ska vara inne på onsdag
så har inte mkt till val. Ska till skolan en sväng imon med .

Nu i helgen var bästa här. Massa mys, film och shopping.
Välbehövligt. Ovärdeliga stunder.
Miss you already.
Kommande helg blir lugn med, Malmö till syster kanske och
Helsingör en sväng. Födelsedag snart och det ska ju firas det med : )

Kristofer var uppe en sväng igår. : ) Alltid lika kul att se han,
hade inte sett han på ett och ett halv år och nu har han vart här två helger
i rad. : ) Väldigt speciell men en fin personlighet.

Förövrigt ; Farfar fattas.


Lunds Universitet, Campus Helsingborg.

Benblått.



Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York och Samantha Jones. Fyra underbara dock olika personligheter blir till ett. Filmen var sagolik, ljuvlig och helt underbar. Och alla dessa kläder, enorm walk-in-closet och såklart Mr.Big. Många gånger, och om igen känner man igen sig. Ingen idé att förneka det. Alla jag känner och jag lovar er att alla ni känner av den kvinnliga sorten har en Mr.Big i sitt liv. En film som är värd att ses om och om igen. Känner jag mig rätt kommer detta bli en film jag kommer kunna se varje dag, flera gånger om och aldrig tröttna på. Precis som med serien.
     Igår blev det som sagt staden B. Från att bara vara jag och Petsson, blev vi till slut 4 stycken. Carban och Frida var även dem fikasugna. En torftig kycklingsallad på Tant Grön efter att jag hade gjort mitt namn på Viskan. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta men jag drog klart uppmärksamheten till mig. Nåväl. Efter mycket uppdateringar på Tant Grön bar det av på bio. Ett någorlunda impulsivt beslut. Fantastiska film.

Idag är det Torsdag. Imorgon Fredag. Vanligvis brukar jag vara uppspelt över helgens bravader. Det brukas ringas runt, sms:as och planneras inför veckoslutet men telefonen ger inte ifrån sig minsta lilla livstecknet. Tröttheten är påtaglig och festsugen är jag definivt inte. Kanske är det nu jag får sota för ett halvårs konstant festande. Just för stunden ser jag bara framemot att klockan slår 16, jag får gå hem och slänga mig på sängen framför gamla topmodelavsnitt.

Sthlm. En stad jag ofta nämner i min blogg. Sveriges vackraste stad. (Vilket jag säger om Helsingborg med, men ändå..) Snart är jag där. Med
Spädgrisen, Carban och en bekant till dem. Scandic Hasselbacken på Djurgården får bli vårat hem över helgen vecka 35. Tjejmilen står på schemat för vissa av oss. Dock inte mig. Mitt mål med året blir pannkaka och benen börjar gå i den blåa färgen. Hjälp! Så jag och Caarban får roa oss vid sida av, heja på och ha våran egna vätskekontroll. Ha! Kommer bli en alldeles förträfflig helg : D.

Snart är boken utläst. Så dumt av Mia Törnblom. Det bästa jag läst på länge. Finns inget stopp, kapitel efter kapitel avlöser varanndra och jag är som frälst av denna människa, fascinerad av den undre världen och vägen tillbaka till verkligheten. Mycket intressant. Bör läsas!


"Jag har ju alltid sett mig själv som en partytjej på Café Opera som snortar kokain med tusenlappar på lyxiga krogtoaletter eller på hemliga efterfester med andra riktigt coola människor. På något vis råkade jag ta en omväg förbi Sergelplattan, det var inte alls meningen att den skulle bli så långvarig och det var definivt inte meningen att det skulle sluta så här."


Underbara Kungliga Huvudstad.

Vinden.



"Vi trycker i oss så mycket föda att vi till slut inte känner några känslor
förutom mättnad och trötthet.
Som om vi fyller igen vartenda utrymme i magen
så att inga andra känslor får plats".

/ Ur   S å  d u m t   av Mia Törnblom.



Wonderwall.


Youtube och jag. En bra kombination. Jag är verkligen en extrem allätare inom musikens underbara värld. Helt plöstligt får jag infallet att jag måste höra en speciell låt. En viss låt, kan vara alltifrån Eva Dahlgren till Slipknot. Youtube. Använder ordet för andra gången detta årtiondet. Fenomenalt.
Och visst, ni som följt min blogg kan inte ha ungått hur ofta jag är nostalgisk av mig. Hur ofta jag längtar bort och tillbaka i tiden. Kanske var det bättre förr, kanske inte. Men det finns inget , inte någonting som går upp mot att höra en låt som totalt spelades sönder för ett par år sedan, kanske på en tjaskig klubbstugefest, eller framför sin dator samtidigt som man febrilt klickade runt på Lunarstorm. En låt som suddats ut i minnet, men när dess ljuva toner når mig så trillar man tillbaka och man sitter återigen där framför datorn. 16 år. Msn blinkar sådär lagom irriterande nere i ögonvrån, Lunarstorm täcker dataskärmen och låten maxas i mina datahögtalare.

Idag har dagen förövrigt gått ganska fort. Haft mycket att uträtta. Egentligen inte. Men mycket för mig . Jobb och Kiropraktorn. Och finally har jag fått svar varför jag får en ihärdig och förbannat irriterande benhinneinflammation så fort jag tar på mig löparskorna och fyller mina lungor med frisk härlig luft ute på elljusspåret. Hoppas nu herr Karlsson har rätt. Tjejmilen kan jag dock glömma. Ingen träning på ett par veckor.  "Ja just det", sa jag. (Läs; Tänkte.) "Du ska kolla in mina extrakilon." Men bäst att lyda, för just nu rultar jag fram som en pingvin. Inte så rockigt.

Nej nu blir det sängdags. Har fått Mia Törnbloms nya bok "Så dumt". Den ska få göra mig sällskap till tröttheten visar sig.
Dessutom blir det tidigt upp imorgon. 06:00. Haregud. Men en del att uträtta på morgonkvisten då kvällen försvinner på besök i staden B. Långfika med Pettsson, som den gamla goda tiden. Nostalgihysteri!

Förövrigt ; Varför vill man alltid ha det man inte kan få?




Underbar låt.

Illusionist, javisst!


Sanna har fått en gästbloggare. Är inte det helt fantastiskt?
Skärgården dessutom. En grym bloggskrivare på alla sätt och vis. Varje vecka ska jag ha klurat ut ett tema till henne som hon ska  få skriva om. Fenomenalt!




Början på någonting nytt.

Det är början av augusti, sista dagarna på semestern närmar sig för många och så även nedräkningen till hösten. Få veckor återstår av sommarlovet, det första för några - det sista för andra. Gemensamt för alla är slutet på någonting och början på någonting nytt. Sommaren används som en tid där man hinner varva ner, hitta sig själv igen och skapa fina minnen man länge ska bevara. En del jobbar under sommarmånaderna, medan andra solar längst kusten. Men vad händer då när hösten börjar, om sommaren är slutet på ett år enligt den mänskliga kalendern? Tänk er förstaklass eleverna, nervositeten och den nya skolväskan. En helt ny värld väntar, måsten och utmaningar. Eller sistaårseleverna, ett år av lång väntan återstår till studenten stundar och ångesten över vad som väntar efter den. Verkligheten. Tänk er alla de nygifta par som ska tillbringa sin första höst som man och hustru, den nya namnskylten på dörren och ringen på fingret.

Men det är inte hit jag vill komma, utan hur ser hösten ut för dem som är planlösa, arbetslösa, hemlösa och barnlösa? Vilken nervositet väntar för er? I detta "er" räknar jag för tillfället in mig själv på högsta allvar. Jag är planlös, äger en plan men ingen lösning till den. Just nu känns det lätt att fly, bort till någonting annat. Men vad för någonting annat? Bara en dålig undanflykt för att slippa ta sig an problemen som man i de flesta fall skapat sig själv. Å andra sidan, varför ska man inte få fly bort för en stund, våga tro på sin känsla - surfa på vågen? Jag fascineras av dem som vågar, exempelvis resa till en helt annan kontinent för att upptäcka och uppleva.

Det finns flitiga människor som har allting enligt schema, punkter som prickas av. Allting ska ske i rätt ordning och klockslag. Frågan till er, vad händer när schemat spricker? När någonting inte blir som det skulle, som det var planerat. Vad gör ni då? Finns det någon reservplan? Antagligen finns det en sådan, kanske en plan C också. Men det är synd att kalla det sunt, om allt ska ske på rutin och leda till karriär. Ändå är det så vi lever, stressen som sparkar oss bakifrån - ständigt skrikande efter framgång. Tänk alla hemlösa, tjänar de någon extra slant på sommaren - sommarjobb existerar det uttrycket hos dem? Många säger att de får skylla sig själva, att de är fyllon allihopa som grävt sin egen grav. Men kära vänner, jag har svårt att tro detta. En del av dem passade inte in i livsschemat, mönstret och i takten allt ska ske. De hann inte med, blev kvar på ruta ett. Nu får ni inte tro att jag försvarar alla dessa människor, men det är viktigt att poängtera.
En del av dem VAR som du och jag, men schemat sprack.


Min höst känns långt borta, i min kalender är jag fortfarande i slutet av juni. Nyss hemkommen ifrån Hultsfred och sommaren ligger framför fötterna. Sommarjobbet känns spännande och planerna för de kommande månaderna är många. Hinna träffa en mängd personer som jag listat upp och skrivit ned i min vänstra del av hjärnan och upplevelserna är många. Så blev det dock inte. Tragiskt nog. Egentligen visste jag det, att man inte skulle hinna med allt det där man planerat - ingenting egentligen när man tänker efter. Högst träffat ett tiotal personer och dagarna känns betydligt gråare än väntat. Petter har fel i sin låt - Pengarna har INTE rullat inte in som de ska. Ständigt detta sparande, vända varje krona ut och in för att ha råd för den sista ölen på krogen och det söta linnet i skyltfönstret. Sådana saker som skulle kunna undvikas, men varför ska man behöva det? Det är sommar, ledighet och tid för att njuta. Skämma bort sig själv och vara kung för en dag.


De flitiga människorna och deras scheman är vi. Alla runtomkring dig. En dröm om att bli något, någon gång. Och vad hade vi varit utan den drömmen? Inte mycket. Benen bär för att vi ska komma framåt. Hoppet likaså. Det som är viktigt att komma ihåg är dock detta, att schemat inte behöver innehålla en karta och kompass. Låt oss kämpa, anstränga oss och bevisa för oss själva vad drömmen handlade om. Det vi verkligen ville. För jag tror och försöker intala mig det själv också, att det du verkligen verkligen vill når du till slut. Kanske är inte drömmen och viljan densamma, men du blir tillslut tillfreds. Du klarar det utan schemat som får varannan tjej att uppleva magkatarr någon gång i livet och männen att tvinga sig tjata om män och kvinnors löner bara för att.
Välj schemat utan kompass snälla du, om bara viljan finns där, så kan du inte önska dig en bättre kompass.



/ Malin Niklasson
, som gästar Sanna varje tisdag framöver.


Vid en glasskiosk på en strand.

Regnet fullständigt vräker ner. Helt wunderbunderbart. Vilket det iförsej har gjort hela dagen. Läste tidigare idag på aftonbladet.se att det idag ska regna en tiondel av vad det regnar på ett helt år i Sverige. Det blir lite extra mörkt inne på mitt kontor. Jag får anledning att tända fönsterlampan, och det känns bra att sitta framför en datorskärm. Mysfaktor AB. Dock börjar jag bli smått orolig. Om en sisådär 2, 3 timmar ska jag traska hem. Jag är för mycket optimist för att använda jacka på sommaren. Så ett skört litet paraply och en tunn tröja är allt jag har. Men egentligen, lite vatten kan inte göra någon skada. Jag älskar ju vatten, både att dricka, simma i och titta på.
Påtal om annat. Jag och mamma har ringt runt på lite lägenheter idag. Det är inte det lättaste. Onej! men hade bara varit så skönt att ha ett eget nu. Igen, måste jag säga. Suttit på IKEA:s hemsida nu. Finns mycket fint. Men kanske inte min smak. Well, återstår att se. Måste i alla fall införskaffa en stor vräkig tv. Får helt enkelt ta hjälp av min prylnörd till Pappa.
  

Jag har världens sötaste sötunge till lillasyster. Lyckost mig!


Kent, ständigt Kent.


Hösten'08.



Idag vakna jag av att regnet öste ner. Det gjorde mig glad och varm inombords. Konstigt kan tyckas. Men höstkänslorna uppenbarade sig. Jo visst gillar jag sommaren. Men när semestern är överstökad, när mina hjärnceller är förbrukade pga av alla dessa sena sommarnätterna längs kusten i väst och när man insett att solarium existerar så inser man att hösten är mer än välkommen. För hur underbart är det inte med mörka kvällar, värmeljus, filmmaraton eller tvspelstuneringar. Att pälsa på sig härliga vantar, halsduk och en ny fräsh höstjacka. Conversen kommer till mer än användning och det finns tusen anledningar till att stanna inne än att ränna runt på stan. Hur charmig är det inte att vandra i skogen i ett par treton och plocka delikata kantareller eller blåbär? Men hey, jag vet att jag har problem. 
Men höstkänslan infinner sig i alla fall. Det kan inte hjälpas. Så idag när jag stämplat ut här ska jag hem och ha mitt egna skärgårdsdoktorn-maraton. Det hör hösten till.
    Skärgården, världens bästa har lovat fixa till min blogg som för tillfället är helt skev. Måste dock tänka ut hur jag vill ha den. Det är inte bara att kasta ihop något. Nej det ska finnas en tanke bakom. Detta är ju trots allt som mitt egna rum.
Idag är det förövrigt Måndag och väldigt lugnt på jobbet. (Som alltid.) Facebook har fått se min bleka nuna ett antal gånger idag. Likaså bloggkoll.se. Uppdatera era bloggar mer! Msn har jag även runtat runt på. Alexandra och Skärgården har gjort min morgon. Två personer som jag träffar alldeles för lite. I princip aldrig och det är synd.

Förövrigt ; Ge mig en Imac, ett jobb i höst, en frisörutbildning, en ny tv och en ny klädgarerob. Amen.



Suspicious Minds.



Söndag idag. Igen. Alldeles för ofta uppenbarar sig denna dagen. Ingeting har gjorts. Tv:n, datorn, soffan och sängen har fått umgås med mig idag. Denna inaktiva dag har sitt ursprung i alkoholen. Kanske inte så otippat. Huvudet känns som om jag sprungit in i en betongvägg, energin är som bortblåst, eller nej vänta lite nu, vilken energi? Den gick på semester för ett par veckor sedan och har verkligen inte infinnit sig när jag så väl behövt den.
Så alltså, Sigges igår. Inget Norrland. Blaskiga cider blev det, och så även en blek kväll på Sigges. Oväntat? Logen var allt annat än folktomt, många kära återseenden, bra musik? och med härligt gäng. Men med en otaggad Sanna, less på folket/stället  och med onda ben var inte oddsen dem bästa. Likaväl kunde jag suttit hemma. Faktiskt.   
     Ännu en vecka. En vecka med jobb (om 7 timmar!), Borås och träffa Pettsson, Kiropraktorn, Ulricehamn och snygghansson och någon form av träning. 

Förövrigt ; "Det ger sig med tiden". Jag hatar att vänta.


Soumi.



Fredag. En dag som börja dåligt, irritationen på jobbet var påtaglig, blev bättre, gick till sämre till väldigt dålig. Gick uppåt och nu är den toppen. Kort dag på jobbet som vanligt på Fredagar. Gick hem och luncha, somna därefter ett par timmar. Kalla det en dålig vana men energin existerar inte längre. Varken träning eller kost hjälper. Här ska införskaffas vitaminer. Ett måste helt enkelt för att komma tillbaka in i matchen igen.
Vart hos Farmor nu på kvällen. Bästa människa. Hjälpte henne i trädgården, drack saft i skuggan på altanen, lyssnade på historier från farmors barndom som jag hört tusen gånger förr men som jag får aldrig nog av. Underbara Laihia och Finland. Diskutera livet och pratade minnen om Farfar.

Nu vankas det grillkväll. Folket har börjat droppa in så vore på tiden att jag hoppa in i duschen nu.

Kärlek från fröken Blomgren.