.



Kärlek på jobbet.

Valet 2010.




Jag som är yngst i partiet tar på mig uppgiften att vara de ungas röst. Att föra ungdomarnas talan och se till att kommunen blir en av de bästa kommunerna för oss unga att växa upp i, studera och senare kanske även bilda familj i.


Förutom att fokusera på ungdomarna är kommunens utveckling något jag tycker är mycket viktigt och en fråga jag även driver på. Det måste bli en mer attraktivare kommun och utvecklingen som är idag går alldeles för långsam. Tranemo som centrum, boende och mer sociala mötesplatser i kommunen är något som bör prioriteras. Det är viktigt med utveckling så vi bevarar det som är värdefullt. Värdefullt vilket jag då menar vår kommun. Även fast jag kanske inte kommer bo kvar i Tranemo resten av mitt liv är det ändå här jag har mina rötter, min barndom och mina minnen. Jag vill att det ska finnas kvar. Det ska inte försämras och kommunen får inte fallera och risken för centralisering till större orter och städer runt omkring ökar. Att vi tappat invånare varje år är ett faktum. Det kanske inte är något man kan påverka men det är värt ett försök. Det vi kan göra är att få kommunen att bli en mer attraktiv boendemiljö. Bättre service och högre kvalité på skolan. Satsa snarare på kvalité än kvantitet. Att man väljer att bo här istället för att pendla hit till sitt arbete t.ex. Att man vill se sina barn växa upp här eller att man väljer att stanna kvar, eller starta nya företag.
Att få tillbaka invånare som flyttar iväg för att studera efter deras studietid eller fånga upp högutbildade personer är viktigt för en fortsatt stark kommun och ett måste för utveckling, kvalité och levnadsstandarden.
Att försöka tvätta bort ”by-tänket” tror jag är något som är viktigt. Vi är alla invånare av en och samma kommun. Varför inte verka för att gemensamt utveckla och se till att vår kommun följer utvecklingen i den takt som resten av landet och världen. Att inte låta det förbli bara ”byhålor” utan att ta vara på det vi har och göra något bra av det för nästa generation. Att inte enbart tänka på sig själv utan kanske på era barn eller barnbarn.
Att sluta upp med att vara trångsynta och t.ex. sluta kämpa emot nedläggningar av en liten skola där kvalitén brister, lärare och elever är missnöjda. Satsa på kvalité inte kvantitet är mer min melodi.


Med en röst på mig är en röst på en modernare kommun. Jag vågar förändra för att bevara det som är värdefullt.


.


.




Grattis x2 Spädis.
GRYMT


.



Morgonträning avklarad. Hade jag inte bestämt träningsdejt med Annika så hade jag aldrig kommit upp ur sängen i tid. Bra där. Nu ska jag köra på i 110. Mycket att göra och många ärenden att utföra. Skolan börjar på onsdag och skönt att få en del gjort innan dess. Sen blir det en tung höst med plugg på 150%, politiken och förhoppningsvis jobb. Däremellan ska jag hinna med träning. Så nu kör vi!



HALMSTAD





.


Nåväl. Jag gjorde ett tappert försök att förstå mig på kodmallar och styra upp någon slags design här. 
I ärlighetens namn blev det ju sådär. Men det är en dag imorgon också. 
Natti.


You're gonna catch a cold, from the ice inside your soul.


Wishing for rain as I stand in the desert.

Jag är vaken. Vaken, vaken och vaken. Linn har åkt iväg på jobb och jag ska ha kvalitetstid med mig själv idag. Ska snart springa ner till något drop-in-solarie här i majorna. Senare idag har jag tänkt att jag och kameran ska ta en promenad i slottskogen om vädret tillåter. Iikväll blir det Halmstad. PUSS


Nattliga publiceringsproblem.


27/8 01.00

Sådär. Jag är nerbäddad och ska sova i detta nu. Dagen har varit bra och dålig. Från ständig stress så räckte inte tiden till och jag missade självklart tåget till Gbg. När jag satt i bilen framför bommarna och se tåget susa iväg ville jag bara kasta ut ett par väl valda könsord, bara sådär, rakt ut i luften. Hela gårdagen och tidigare under dagen har jag rusat fram i 110. Men till vilken nytta? Nåväl. 1 timma senare befann jag mig i Lilla London. Jag och fina Linn gjorde Nordstan och landade senare hemma i majorna. Kvällen har bjudit på ceasarsallad och 50-tal. Nej, en dag imorgon också. Natti.


Nerbäddad i min onepiece. (LÄS; Bävernylon.)


.



Bloggen är tillfälligt en byggarbetsplats. Ha tålamod!



.



Jag säger god morgon nu. Det har liksom inte hunnits med innan nu. Min morgon började dock sex timmar efter midnatt idag. Tvättid och frukost sen somna jag om igen i någon timma. Diverse viktiga saker har jag idag fått A ur V och genomfört. Papper hit, registrering på Gävle högskola dit. Studieförsäkran och födelsedagsbarn. Dagen idag var egentligen menad för packning och sedan ta första bästa tåg till min fina vän Linn i Göteborg men igår efter partimötet insåg jag att min tid aldrig räcker till så lilla London får helt enkelt vänta till morgondagen. Jag hoppas att mitt bland valkampanjandet och andra viktiga bestyr att jag hinner ner till TRÄNA för att röra på mig. Jag saknar det! Nåväl, Ny dag, nya möjligheter.




Du får hela jävla jag.


Bulletproof.


Monas spartips.



En tisdag har nu passerat. En händelsrik sådan. Den slutade som de flesta Tisdagar brukar göra. Med ett partimöte. Det börjar dra ihop sig inför valet, med spänning och förväntning, såklart. Så därför kommer det nu komma upp mer politik på bloggen, vare sig du vill eller inte. Nu kör vi!




My gift is my song and this one is for you.






Låten gömmer sig här bakom.
 


På mitt kylskåp.


Farfar är den finaste människan som gått i ett par skor. Du fattas mig.

Segla iväg med mig.


NEW IN SEBAGO Docksides Chocolate

Grekland.














Rhodos, Augusti 2010.


Hard work.



Idag har jag varit barnbarnet hela dagen.
Tack för mig.

.


Marken börjar att gunga.


Stundtals tittar jag tillbaka i mitt bloggarkiv. Min blogg har följt mig från och till sedan hösten 06.
Jag har förändrats som person något enormt. När jag tänker tillbaka på hösten 06, Jag, Liten,
Som ständigt blev ännu mindre, Boende i Sveriges vackraste stad Helsingborg men förövrigt var jag ganska trasig och Absolut inte vuxen/mogen/redo. Student vid Lunds Uni. Campus Helsingborg. Jag kan inte inse att det var jag, känns som om det var en annan människa. Jag, mitt alterego. Jag var inte den Sanna jag är idag. Jag var inte den Sanna som jag var för ett år sedan. Exakt för ett år sedan komponera jag ihop detta inlägget:


"Jag vet inte vad jag ska säga. Skriva. Eller hur jag ska uttrycka mig. Jag vet inte om gårddagen var bra, dålig eller katastrofal. Men den var konstig. Den var absolut inte fancy. Det var inte någon typ av Sannafest. Jag vet inte om jag ska känna mig besviken, ångestfull eller om jag ska minnas denna kvällen som en kväll som blev från lugnt vinande hos Jessika till en helt crazy bananas vinfylla, eller om jag borde radera den helt ut från min hjärnbank. Jag satt igår i min soffa. Tyckte livet var sådär lagom trist. En helg utan planer. En grå, trist och en förbannat meningslös helg. Ett sms dimper ner. Jag kastar mig in i duschen och 2-3 timmar senare befinner jag mig i Limmared hos Jessika, pimplades Rosé framför Buzz med fina människor. Borås var målet men planerna lades ner lika fort som dem kom upp. Kvällen slutade dock inte där. Jag återvänder hem till Tranemo. Vinandet fortsätter, jag tar en svängom på en fest där jag var fullständigt missanpassad. Återvänder hem. Tar en cykeltur med A, fyllesnack, telefonsamtal, sms och där borde kvällen ha slutat. Det gjorde den med vad jag kan minnas. (06.00!) Det går inte sammanfatta den kvällen på ett bra sätt men nej det var ingen spritfylla för min del.

Jag är blödig ikväll. Många faktorer som spelar in. Hör liksom till att man ska ha blödiga kvällar. Alkoholen är inte nyttig för mig. Inte för någon såklart. Det slår aldrig fel. Alltid. aalltid dagen efter går hjärnan på högvarv. Tankarna många, slutssatserna inga. Slår verkligen aldrig fel. Men i alla fall. Hösten är på ingång. Vilket jag inte alls har något emot. Räven hänger snart framme. Dr. Martens står på hyllan. Jag rustar upp mig för diverse svampplockning i skogen, mörka kvällar med värmeljus, raggsockar och skolsstart. För på måndag börjar allvaret. Och jag tycker det ska bli underbart. Känns nästan som att gå på semester. Börja första klass, födelsedagsfirande eller julafton. Att inte jobba 40 timmar i veckan vecka ut och vecka in ska bli så fantastiskt skönt. Skolan har alltid varit min grej. Lågavlönade jobb som inte kräver utbildning och som man ångestfullt åker till varje morgon är uteslutet. Jag har haft min tid. Den har inte bara varit dålig på arbetsmarknaden, den har gett mig mycket men nu lämnar jag den bakom mig och tar ett steg längre in mot framtiden. Mot något jag vill göra. Något jag intresserar mig för. Något som jag med stora förhoppningar ska ge mig en fin framtid. Kanske borde jag sätta punkt här. Kanske inte. Har mycket som måste ut idag. Men jag stannar här. Mer behöver jag inte. Det räcker nu."  

Jag är glad att under det gångna året har kommit mig till insikt att Tranemo inte är bra plats att bli onykter på.
Tillåt mig att små-le.



Som att svimma på en bergstopp, utan svindel.




Den
HÄR låten går på repeat hemma hos mig. Dag in och dag ut.
Men lite höstvibbar över den?


Vi stod där vi stod, jag minns det som igår.

När jag för en gång skull bestämmer mig för att koppla in mina enorma tv och ta en kväll framför den så är tvtablån katastrofal. Thriller hit, deckare dit. Jag som är en aning sensitiv har svårt för att kolla på styckade kroppar, lik och blod i min ensamhet. Jag blir påverkad, äcklad, mörkrädd och labil. Så nu då, vad gör jag nu?




.


På väggen där.

Jag har fyndat en spegel idag. Som jag letat och letat. Nu är du min.

Det mesta regnar bort, men nu är du här.

Ja, jag vet. Jag borde sova. Vilket jag även ska göra. Min lägenhet är ännu inte i sin ordning. Efter allt målandes och förflyttning av tavlor och möbler har jag nu ont i min lilla rygg. Men, det är en dag imorgon också.
Snart, snart lämnar jag sommaren bakom mig. Men inte ännu. Så här - min sommarmix, lyssna och njut!

Hej sliten tjej!


Bustierbesvär.

Jag är i stort behov av en bustier inför nästa helgs bravader.

Ja, Så får det bli.


Precis.

.

Africa.

Det råder fullständigt kaos på Byns Väg 17. Jag målar lite. Flyttar lite. Städar lite. Nya kläder ska in. Gamla kläder ska ut. Jag känner mig kreaktiv idag.

Toto dagen till ära.



Höst idag? Isånnafall hoppas jag på Sommar imorgon. Vi är inte färdiga du o jag än!


På högvarv.


"Famn i famn upptäckte vi vad kärlek betyder. Att en person med kyssar, värme och vackra meningar som redskap kunde bidra till att man aldrig ville sluta sina ögon. Inte av rädslan för att han inte skulle finnas där när man vaknade, utan för att verkligheten var vackrare än alla de vackraste drömmar.

Han var den som sa ”jag älskar dig” i stället för godmorgon och han var den som sa ”jag älskar dig” i stället för godnatt. Tillsammans skrev vi kärlekshistoria. Ord bands ihop av värme och varje mening avslutades med kyssar. Han var mycket mer än mina vikta kanter i min dagbok.

Jag hade lovat mig själv att aldrig ge mitt allt till någon, för då skulle jag inte ha någonting kvar om han försvann. Men tiden och hans kärlek lyfte varsamt upp mig i hans famn. Inte ens en tå lät jag snudda i marken.

Hade han släppt taget hade jag fallit hårt. Det gjorde han, han släppte taget, men han lät mig inte falla. Han la mig varsamt ned med orden: ”jag älskar dig fortfarande, bara inte på samma sätt som förut”. Och där låg jag och såg honom gå utan att någonsin vända sig om igen.

Det vackra sa farväl och jag försvann. Jag minns hur jag önskade att mina tårar skulle få honom att simma tillbaka och att min längtan skulle kunna gå att dela med honom.

Månader gick åt att förstå hur snabbt man kunde bli någons förgångna och leta de bitar han lämnade kvar av mig. Genom igenregnade ögon och en kropp som inte kändes som min egen blev det de tyngsta stegen jag tagit.

Jag hittade bitarna till slut med vänner och nya möten i min andra hand, men det betydde inte att jag var hel, inte alls. Bara för att man andas betyder inte det att man lever.

Min bästa vän blev min penna och min rosa anteckningsbok. Ibland fylldes jag av för mycket tankar och då flydde jag dit. Till min fina bok, under mitt täcke och skrev.

Det var lätt att skriva om det man saknade och det var svårt att sluta. Jag fick aldrig några svar, men jag hade ändå inte velat höra. Min anteckningsbok var ju lika tyst som honom. ”Jag älskade att älska honom, men jag hatade att jag älskade honom”.

Det var mitt i den meningen som tog mig en evighet att skriva som jag insåg min rädsla. Jag var rädd för att sluta älska honom. Nästan mer rädd än tiden då jag skulle börja våga älska honom.

Att börja älska handlar om att se en framtid med honom. Att sluta älska handlar om att vilja se en framtid utan honom. Mina tankar tog en vändning och istället för att blicka bakåt lutade jag mina ögon på framtiden. Jag tänkte tillbaka på våra sämre stunder, även fast jag inte tyckte att de fanns på riktigt.

Jag tänkte på någon jag tyckte var bättre, även fast jag egentligen inte tyckte det fanns någon. Jag var tvungen att gömma allt som bidrog till att jag saknade honom. Till slut blev han en person jag för en tid föraktade. Men jag visste att enda anledningen till att jag hatade honom nu, var för att jag älskade honom då.

Efter en tid slutade mina tårar rinna. För varför ska man gråta över sin så kallade kärlek, när din sanna kärlek vill ha dig för evigt?

För en tid var jag mer rädd för kärleken än någonsin. Men vet ni, jag läste någonstans att om någon gör ens hjärta trasigt, blir det dubbelt så stort när det blir helt igen. Att man sedan ska ha dubbelt så mycket kärlek att ge. Och vet ni, det är sant."

Viktoria Törnegren.